Cozmin Dinu: toți cetățenii trebuie să se supună legii și constituției, inclusiv etnicii maghiari și UDMR

Constituția României este menită să apere interesul tuturor românilor, indiferent de etnia lor, dar și a străinilor aflați pe teritoriul țării.

Cetățenii români sunt egali în fața legii și a constituției. Nimeni nu este mai presus de lege, adică nici măcar etnicii maghiari și nici măcar atotputernicul UDMR.

Acest lucru este prevăzut de articolul 16 și nu poate fi contestat de nici o minoritate pe teritoriul țării. 

Orice cetățean născut și crescut pe teritoriul României este obligat să se supună legilor statului indiferent de limba sau tradiția pe care o practică. Cetățenii români trebuie să cunoască limba oficială, tot așa cum românii plecați în Italia cunosc italiana și cei din Germania limba germană. 

Dreptul de a învăța sau a te exprima în limba maternă este unul garantat, dar nu reprezintă obligația celorlalți membri ai comunității de a se exprima într-o limbă pe care nu o cunosc. Nu putem impune obligativitatea limbii maghiare pentru românii din administrația publică căci prin acest lucru chiar statul român ar duce împotriva propriilor cetățeni o politică de maghiarizare.

Ceea ce a făcut clasa politică în momentul de față mi se pare o formă de trădare față de propria țară, iar partidele politice trebuie să intre în istorie la capitolul: trădători de țară.

Sursa: http://www.curierulromanesc.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s