Vremea în Buzău de sărbători.

Dacă în prima zi de Decembrie ne așteptăm la o temperatură de +13 grade, la sfârșitul săptămânii, meteorologii anunță o minima de -12 grade.

Ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarna. Dar cum va fi vremea de Crăciun si de Revelion in Romania? Meteorologul Roxana Bojariu a anunțat prognoza meteo pentru iarna 2020 – 2021.
Se pare ca ultimii ani a ocolit Romania de ninsori in aceasta perioada, iar clima este într-o continua schimbare. Meteorologul ANM Roxana Bojariu spune ca vom avea parte de ierni din ce in ce mai calde
“Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este sa avem ierni din ce in ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar daca vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnificativ.
Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globala. Într-o iarna calda, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie”, a spus meteorologul Roxana Bojariu.
Efectele încălzirii globale se fac resimțite si in Romania. Potrivit meteorologilor, sunt șanse slabe sa avem parte de o iarna geroasa si plina de zăpadă anul acesta.
“Așadar, iernile geroase, cu troiene, sunt doar o amintire a generațiilor născute pana in anii ’90. In ultimele doua decenii, anotimpul rece a devenit din ce in ce mai blând”, a declarat Roxana Bojariu, climatolog ANM.

Anul 2020, cel mai călduros din istorie

Meteorologii ANM spun ca anul 2020 ar putea sa fie cel mai calduros an de cand se masoara temperatura in Romania.

„Anul 2020 ar putea sa detroneze anul 2016 ca cel mai calduros an incepand cu a doua jumatate a secolului al XIX-lea, de cand avem observatii sistematice la nivel global si putem spune, de asemenea, ca acest lucru s-ar putea petrece in condițiile in care in Pacificul Tropical avem o faza negativa, nu pozitiva, ca in cazul anului 2016.
Nu este inca sigur, dar asa cum a pornit anul 2020, in orice caz e fie pe pozitia 1, fie pe pozitia 2 (…) Incalzirea globala isi spune si mai mult cuvantul in 2020, fata de anul 2016.

Este probabil sa avem ierni geroase, dar șansele sunt mult mai mici fata de acum 20-40-60 de ani”, a mai spus Roxana Bojariu, climatolog ANM, pentru postul de televiziune B1 TV.

sursa: https://haihuin2.com/, https://www.gismeteo.md/ , foto: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s