Profesorii buzoieni jigniți public de elevi și părinți

Profesori din liceele de elită ale orașului încasează jigniri și înjurături gratuite.


Printre elevii buzoieni a luat naștere un nou fenomen.

Conform prezentării de pe site: ,,alif.ro ajută studenții şi părinții să ia decizii informate prin promovarea transparenței în cadrul educației.
Acest site gratuit permite utilizatorilor să evalueze anonim cadrele didactice și profesorii. Utilizatorii pot, de asemenea, să posteze comentarii și să vadă comentariile publice postate 
de alții.


Școlile rareori au oportunități de a studia punctele de vedere ale studenților despre modul în care se învață cel mai bine. Chiar mai puțin frecvente sunt modalitǎţile pentru profesori de a colecta astfel de informații de la colegi pe o scară largă și de a le distila în perspective pragmatice despre practicile de predare potrivite studenților.”
În ultima vreme, elevi din tot județul au început să jignească profesorii de la clasă sub anonimatul garantat de site.
Profesori din liceele de elită ale orașului încasează jigniri și înjurături gratuite.
Priviți câteva exemple:
1. ,,O ora in care mai bine ma uit la filme porno decat sa ascult ce zice, e buna profa n am ce zice. Urla de parca e in varf de deal”
2. ,,Mi-a zis ca am probleme o data. E cea mai proasta profesoara din liceu. Defapt nu e profesoara, e o adevarata fufa”
3. ,,Nu am apucat sa am prea multe ore cu dumneaei, din fericire, dar din putinele ocazii nu a demonstrat decât ca are un comportament cam ambiguu, trece foarte repede de la o stare la alta, foarte isterica, se enervează pe chestii insignifiante, suferă foarte mult după cursul ei, dacă nu l ai o apuca isteria, e extrem de aroganta și arunca foarte ușor cu jigniri gen “zero barat” sau “ sunteți penibili”. La vremea aceea am lăsat o mai mult pe seama hormonilor ca era însărcinată, doar așa îmi explicam de ce era așa iubita de elevi, sau cel puțin așa afișa pe site urile de socializare. Citind comentariile constat ca asta e comportamentul real al dumneaei. Offff, tristut…”
4. ,,Stiti vorba aia… BANII NU ADUC FERICIREA. La doamna profesoara se aplica. Este un om atat de nefericit si frustrat chiar daca are bani de nu stie sa-i numere cum spunea cineva.”
5. ,,Acest specimen nu ar trebui sa fie lasat in libertate””
,,mici diferențe între comportamentul de mahala și comportamentul doamnei *. dar măcar nu pune absențe dacă întârzii la oră.”
6. ,,Se fhute amarnic” sursa: alif.ro


În urma solicitării noatre, ISJ Buzău , declară:

Inspectoratul  Școlar Județean Buzău dezavuează ferm astfel de manifestări verbale calomnioase la adresa profesorilor, publicate pe site-ul la care faceți referire. Postările care conțin un limbaj obscen, denigrări, atacuri la persoană, considerații cu caracter subiectiv și discriminatoriu nu pot fi sub nicio formă considerate evaluări ale activității cadrelor didactice. Mai mult, caracterul anonim al acestor postări încurajează și generează un comportament periculos, antisocial. De asemenea, comentariile tendențioase prezumate a aparține unor elevi, prezentate și publicate ca atare, se află în totală contradicție cu statutul acestora, cu normele de conduită pe care elevii trebuie să le respecte. În conformitate cu Statutul Elevului, art. 15lit. i): „elevilor le este interzis  să aibă comportamente jignitoare, indecente, de intimidare, de discriminare și să manifeste violență în limbaj și în comportament față de colegi și față de personalul unității de învățământ”. În concluzie, considerăm că manifestările calomnioase la adresa profesorilor semnalate de dumneavoastră sunt de natură a afecta grav imaginea și prestigiul cadrelor didactice. Cercetarea acestor abateri, în condițiile în care postările sunt anonime, este de competența organelor legal abilitate. 

Dan Pătrașcu

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Buzău

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s