Țigări, droguri și petarde

Peste 8.800 de ţigarete fără marcaj fiscal legal au fost găsite de jandarmii buzoieni asupra unui bărbat pe timpul unei misiuni specifice desfăşurate ieri, 29 decembrie, în municipiul Buzău. Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor.

2.  Un buzoian de 18 ani a fost depistat de patrula de jandarmi pe Platoul Dacia din municipiul Buzău având un comportament suspect, deviant, iar în urma verificărilor asupra sa au fost găsite cinci pachețele din staniol în care se afla materie vegetală mărunțită, cu miros înțepător, existând suspiciunea rezonabilă că sunt substanțe cu efect psihotrop. Buzoianului i-au fost întocmite actele de  depistare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,(…) deținerea de droguri de risc pentru consum propriu” faptă prevăzută și sancționată de Legea 143/26.07.2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Pliculețele au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală competente in materie.

3.  Pe timpul executării misiunilor specifice pe raza municipiului Buzău, jandarmii au depistat patru persoane ce dețineau în vederea comercializării 2800 de materiale pe baza de amestecuri pirotehnice. Celor patru le-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 126/1995 art. 37, lit. a privind regimul materiilor explozive.

Totodată, pe timpul misiunilor executate pe linia respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SAR COV 2,  au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 2500 lei.

Astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare, fiind destinate pentru prevenirea și combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific acestui sezon.     

Declară COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s