Lemn în valoare de aproximativ 12.000 lei CONFISCAT!

Nereguli silvice sancţionate de către poliţişti 

În ziua de 02 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au desfăşurat activităţi  de control la societățile ce au cu obiect de activitate comerțul cu material lemnos.

În timpul acțiunii, poliţiştii au verificat mai multe societăți comerciale, printre care una ce are sediul în localitatea Brăiești.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că agentul economic a expediat în cursul lunii ianuarie 2021, un volum de aproximativ 40 mc lemn rotund specia fag, pentru care nu a emis avize de însoțire conform legislației în vigoare.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 15.000 lei conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea a fost dispusă confiscarea valorică a materialului lemnos evaluat la suma de aproximativ 12.000 lei.

Tot ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Grebănu, în timp ce desfăşurau activităţi pe raza de competenţă, au depistat pe raza localităţii Topliceni, un localnic în vârstă de 40 de ani, în timp ce transporta cu atelajul hipo, material lemnos de esență salcâm, fără a deţine documente de proveniență.

Astfel, a fost dispusă sancţionarea contravenţională a căruţaşului conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravențiilor silvice și confiscarea materialului lemnos.

Activităţile poliţiştilor vor continua, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul silvic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s