Se fac nunți anul acesta?

Câte persoane au voie la nuntă. Te pregătești pentru cel mai fericit eveniment din viața ta în 2021? Ei bine, s-ar putea ca și anul acesta să fie plin de provocări. Așadar iată ce ar trebui să știi despre nunțile în pandemie.

Anul 2020 a fost unul lipsit de evenimente. Pandemia de coronavirus i-a făcut pe viitorii miri să-și amâne nunta chiar și cu un an, în speranța că în 2021 vom scăpa de restricții sau cel puțin vor exista mai puține.

Starea de urgență și mai apoi cea de alertă a dat peste cap planurile celor care au vrut să-și unească destinele în 2020. Multe nunți au fost reprogramate pentru acest an. Starea de alertă rămâne încă în vigoare, însă vaccinul anti-COVID aduce speranță multor români.

Câte persoane au voie la nuntă

Trebuie să țineți cont că lucrurile se pot schimba chiar și de la o zi la alta, în funcție de situația epidemiologică, așadar nu ar strica să aveți chiar și în 2021 un plan de rezervă. S-ar putea să mai dureze o perioadă destul de lungă până vom putea participa la nunți cu sute de persoane.

Potrivit hotărârii nr. 1215 din 11 decembrie 2020, publicată în Monitorul Oficialsunt interzise petrecerile private, atât în interior, cât și la exterior, până la scăderea numărului de cazuri de COVID-19.

“13. se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente;

14. se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente;”

Cum vor arăta nunțile în 2021

Dacă Guvernul va decide o relaxare a măsurilor, atunci am putea vorbi în prima etapă despre nunți cu maxim 20 de persoane la interior și 50 la exterior. Dacă situația epidemiologică va permite, atunci autoritățile ar putea adopta o nouă hotărâre care să permită creșterea numărului de persoane care pot participa la evenimente private, mai exact de 50 de persoane la interior și maxim 100 la exterior.

Cei care au nunțile în acest an ar trebui să ia deja în considerare organizarea unei petreceri mai mici, mai ales cei care au planurile făcute pentru prima parte a anului.

Sursa: http://www.stiriromania.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s